Jag vill höra boken om att inte skräpa ner

I fredags när jag skulle natta mitt fyraåriga barnbarn Tyra tog jag som vanligt med mig några barnböcker till sängen. Jag frågade vilka hon vill höra och då fick jag det underbara svaret ”nej, jag vill inte höra en saga jag vill att du läser boken om att inte skräpa ner”.

Tyra som för en tid sedan ställde frågan vilken bok mormor höll på att skriva fick just det svaret av sin mamma. Mormor skriver en bok om att inte skräpa ner. Så det är hennes bild av boken. Hon deltog även vid releasen så hon har följt projektet på sitt sätt.

I vilket fall så släppte jag allt vad sagoböcker hette och tog fram boken: Hållbara affärer. Jag trodde att hon skulle tröttna ganska snabbt, men så blev det inte. Vi gick igenom boken, tittade på bilderna, fotografierna och de feta versalerna i början av varje intervju. Kring detta gick det att resonera länge visade det sig. Tyra fastnade särskilt för bilden där vi illustrerat att jorden har feber. Vi pratade mycket om den globala uppvärmningen och jag fick träna på att förklara komplicerade frågor på ett förenklat sätt. Jag tror att hon förstod. Det ska böjas i tid, som det heter.

När ”sagostunden” var slut sa Tyra: ”det här var en väldigt rolig bok”.  Det värmde en mormors hjärta.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *