Sagt om boken

Pernilla Pihl, vd Promise, hållbarhetsbyrå

”Efter en sommar som den här har nog många fått sig en rejäl tankeställare. Tydligare varningstecken än så här får vi inte. Jag känner en stark oro inför framtiden och önskar verkligen att fler med mig vill börja göra något för att ställa om. Och då vill jag verkligen rekommendera boken ”Hållbara Affärer” som jag själv använder i vårt arbete i Promise och med våra kunder. Boken är väldigt pedagogisk och visar vad hållbarhet handlar om och hur man går till väga för att ställa om företag, så att de blir långsiktigt hållbara på riktigt och på ett sätt som skapar affärsnytta. En bok som ALLA borde läsa; företagsledare, politiker, studenter och konsumenter, för att få fart på omställningen i samhället.

Malin Thorsén, konsult hållbarhet och kommunikation, Bright Planet

”För att det verkligen ska bli fart på hållbarhetsarbetet i företag och verksamheter runt om i Sverige krävs det att vi får bort ”fluffet” och gör frågan konkret. Det gör den här boken, och det gör den också till ett värdefullt verktyg i den hållbara omställningen. Att den dessutom är lättläst och full med en massa bra konkreta tips och exempel gör bara saken bättre. Det gör den också till mitt första och bästa lästips till såväl kunder som alla andra som vill ha en bra bok att läsa om hållbarhet. ”

 

Tommy Nederman, Acting Director Sustainable Business, Scandic Hotels AB

”Jag tror att många människor och företag ofta har en god vilja att arbeta mer hållbart men vet kanske inte alltid hur eller varför. Då är den här boken en klockren start. Hållbara affärer är inget annat än en utmärkt vägledning till vad hållbart företagande är och varför både företaget självt och världen i övrigt tjänar på det. Inte nog med det, den ger konkreta exempel på hur hållbara företag jobbar idag, och en användbar modell för att själv komma igång med eller utveckla hållbarhetsarbetet. Samtidigt är boken även perfekt för alla företag som redan jobbar med hållbarhet eftersom den ger inspiration och en djup insikt i hur andra gör genom alla goda exempel från framgångsrika företag idag. Avsätt några timmar och läs – insikter utlovas!”

 

Kerstin Gillsbro, VD Jernhusen AB

”Det behövs verktyg för ledningsgrupper och styrelser för att kunna bidra till och driva omställningen i företagen. Inom Jernhusen har vi stor nytta och glädje av boken. Både som strategisk inspiration och som kunskapsförmedlare. Det är en bok som på ett pedagogiskt sätt med många praktiska exempel beskriver vad hållbar utveckling handlar och vilket värde det skapar för de företag som ställer om. Som läsare får vi också ett verktyg i hur man praktiskt går tillväga. Alla i vår styrelse och ledningsgrupp har boken. Bästa sommarläsningen för alla som vill vara med och driva en hållbar utveckling.”

 

Mats Deleryd, VD Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ

”Att ha fokus på sina kunder och de man finns till för som organisation ger en ekonomisk hållbarhet, och givet det har organisationen en bra plattform att ta sig an de miljömässiga och sociala utmaningarna som varje organisation och bransch har. Att ett fokus på hållbarhetsfrågorna dessutom innebär den största affärsmöjligheten för många under de kommande decennierna gör frågan bara mer intressant. Boken ”Hållbara affärer” följde med mig i väskan på sportlov med familjen i Vemdalen och fick mig att ställa klockan och gå upp några timmar innan liftarna startade! Ett av bokens kanske främsta bidrag är alla de exempel på konkret hållbarhetsarbete i olika organisationer – ”inget är så bra som ett gott exempel”. Så, se till att ha med boken i väskan på din nästa ledighet – vad betyder hållbarhet för din organisation och vilka möjligheter kan det ge?”

 

Eva Alderborn, författare, rektor och lärare

”Mitt i floden av katastrofrapporter flyter detta hoppfulla dokument fram. Hållbarhetskampen förs inte bara av politiker och gräsrötter. Det finns en medvetenhet även inom näringsliv och finansvärld, och några föregångare visas här. Låt dig inte hindras av titeln, boken bör läsas av oss alla. Den ingav hopp, gav mig ett bredare perspektiv och är något så ovanligt som en brygga mellan olika aktörer för en hållbar värld. Och det är riktigt bra! Läs den du med!”

 

 

Pär Holmgren, Naturskadespecialist Länsförsäkringar AB

 

 

1-3-ann-sommer

Ann Sommer, vvd Länsförsäkringar AB

”Jag har träffat Al Gore, Warren Buffet, Ban Ki-moon och Gunilla Forsmark Karlsson samt Gunilla Östberg. Vad gör dessa människor? De gör skillnad och tar ställning för vår framtid och livet. Jag har just läst Gunillornas bok Hållbara affärer. Väl investerade 2 timmar. Alla som är eller vill bli företagsledare bör läsa den.(Alla andra som vill ha fortsatt liv på jorden också, så klart). Lätt läst och informativ med ett livsviktigt budskap”.